Update: 2 juli 2024: Nala is definitief geplaatst! De plaatsing van Sam is ook definitief. 16 juni 2024: Loki is definitief geplaatst. 27 mei 2024: Sam is op proef geplaatst! 18 februari 2024: Balou is definitief geplaatst. 16 februari 2024: Ook Loki is ter herplaatsing aangeboden. 16 februari 2024: Sam is ter herplaatsing aangeboden. 30 januari 2024: Nala is ter herplaatsing aangeboden. 13 januari 2024: Balou is op proef geplaatst. 22 december 2023: Bonnie is geplaatst. 9 november 2023: Balou is ter herplaatsing aangeboden. 13 oktober 2023: Bonnie is ter herplaatsing aangeboden. 2 juli 2023: Sjaak en Ulv zijn beide geplaatst. 28 maart 2023: Ulv is ter herplaatsing aangeboden 14 februari 2023; Bowie is door de eigenaren teruggetrokken voor herplaatsing en is elders geplaatst. Voor Sjaak zijn we bezig met een proefplaatsing 10 januari 2023: Sjaak is ter herplaatsing aangeboden. 7 januari 2023: We zijn overgegaan naar een nieuwe website omdat de oude niet meer voldeed en het programma niet meer te gebruiken was. Momenteel hebben wij 2 black tri reuen beschikbaar.
Ulv
Ulv is een black tri reutje van 5 maanden oud (eind oktober 2022). Door omstandigheden van de eigenaren kan hij niet bij hen blijven en zoeken ze met pijn in hun hart een nieuw baasje voor Ulv. Eén van de baasjes heeft een chronische ziekte die momenteel erg de kop opsteekt, waardoor Ulv de aandacht die hij juist op dit moment in zijn levensfase nodig heeft, niet krijgt. Ook de fokker is ingelicht, maar door de drukte van het plantseizoen waar zij mee te maken hebben en het feit dat ze zelf ook een pup hebben aangehouden is het voor hen ook niet mogelijk om Ulv te geven wat hij nu nodig heeft. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw gezin die weet heeft van de opvoeding van een actieve pup en die Ulv stabiel volwassen kan laten worden. Ulv is een vrolijke open pup die alles en iedereen spontaan tegemoet gaat. Hij is volop aan het wisselen waardoor hij momenteel graag zijn tanden ergens inzet om te kluiven. Door een niet te voorkomen ongelukje is zijn achterpoot gebroken op de leeftijd van 11,5 week. Deze is deskundig geopereerd door een orthopeed, en na 5 weken volledige benchrust is het pootje genezen verklaard. Door deze verplichte benchrust is er tijdens de socialisatie een stop geweest waardoor Ulv nog niet alles mee heeft gemaakt wat een pup op zijn leeftijd wel zou moeten. In huis zijn de baasjes wel bezig geweest met denkspelletjes en commando’s maar buitenshuis zal hij nog het een en ander moeten tegenkomen. Door de verplichte benchrust is hij wat sneller overprikkeld en happerig en daar hebben de baasjes handvatten voor gekregen. Hierbij is begrenzen van het gedrag heel belangrijk en daarnaast moet er veel tijd en geduld gestoken worden in het vervolgen van de socialisatie. Wat zoeken wij voor Ulv? Mensen die verstand hebben van honden en het opvoeden ervan, die de tijd kunnen steken in Ulv ‘s socialisatie en die ook het alleen zijn in huis rustig op kunnen bouwen. Er zal de eerste periode dus steeds iemand thuis moeten zijn om deze opbouw goed te kunnen opstarten. Een gezin met kinderen zien wij niet als een probleem, maar dan praten we wel over kinderen die al ouder zijn en die de regels goed kunnen opvolgen. Door overprikkeling kan het zijn dat Ulv wat happerig kan reageren en daar moeten de kinderen wel mee om kunnen gaan.
Denkt u dat u Ulv een nieuw Gouden mandje kunt geven? Stuur dan een mail naar info@aussierescuefund.nl met uw gezinssituatie en wat u Ulv kunt bieden.