Beschikbare Australian Shepherds

Red tri reu ter herplaatsing

Bedenk voor u reageert na over het volgende: Een aussie die in de herplaatsing komt heeft meestal een probleem opgedaan in de eerste opvoedingstijd. Dat uit zich vaak door sneppen, dominante- of onzekerheidsagressie en is niet altijd even gemakkelijk om te buigen.

Lees de volgende teksten ook eens door voordat u besluit op een van de herplaatsbare honden te reageren.

Ik ben een aussie

Ik ben een aussie en vind dat fijn, het liefst wil ik niets anders zijn
U doet mij geen plezier, als u mij ziet als een knuffeldier.
met de baas op stap, dat vind ik fijn, maar alleen als hij de baas wil zijn.
Achter een bal aanrennen is mooi, niet om de bal maar om de prooi.
Als iemand hard wegloopt bij mij vandaan, is dat ook mijn prooi, daar moet ik achteraan.
Er wordt gezegd een agressief beest, maar de baas is daar nooit duidelijk in geweest.
Liefde heb ik genoeg gekregen, maar over leiderschap werd steeds gezwegen.
Dat is wat ik heb ontbeerd en wat mij niet is aangeleerd.
In de strijd om het leiderschap, kijken wij aussies niet zo krap.
Wij maken veel kabaal en onze tanden bloot, maar zijn niet bang te worden gedood.
Zonder leiding van de baas ga ik mijn eigen gang, en maak menig mens heel bang.
Wees mij de baas dat vind ik fijn ik geniet ervan en zal veel hondser zijn.
Ik ben een aussie en heel sociaal mijn soortgenoten vinden dat allemaal.
echter een kan maar de leider zijn, mijn baas zou daar het best in zijn.
Ik ben een aussie  en steeds meer mensen schaffen mij aan maar nu wordt ik bedreigd in mijn goede naam
daarom zeg ik tegen mijn baas, begrijp het even, jij moet mij leiding geven.
Ik ben een aussie die heel oprecht voor zijn eigen hachie vecht.

Schrijver onbekend

 

If you want a easy dog,
the aussie is not the right dog for you.
If you want a very friendly dog,
the aussie is not the right dog for you.
If you want a dog that does not bark,
the aussie is not the right dog for you.
If you don't have experience with having reactive dogs,
the aussie is not the right dog for you.
Training a aussie is not a easy job.
If you just like the looks and not the other things I mentioned,
please look for a different breed.

met dank aan Karen Mulders waar deze waarschuwing
 in alle eerlijkheid op de site staat en die ik zeker onderschrijf.

Kijk verder dan een mooi koppie en mooie kleurtjes.
Een aussie verdient een baas waar hij zijn verdere leven kan blijven
dus weet waar je aan begint.

 

Nick is op proef geplaatst.

Nick

27 november 2017:Door verandering in de gezinssituatie moeten de eigenaren een nieuwe baas zoeken voor Nick. Nick is een 6-jarige red tri reu die bij de familie is geboren. Hij leefde samen met zijn moeder en een oudere teef. Zijn moeder is al herplaatst en nu wordt er nog een plekje voor Nick gezocht. Nick heeft geen stamboom maar is een raszuivere aussie. Hij heeft een aangeboren kortstaart.

Update: Nadat ik een bezoek heb gebracht aan Nick en samen met hem en zijn baasje een wandeling heb gemaakt kom ik tot de conclusie dat de omschrijving niet helemaal meer van toepassing is sinds zijn moeder uit de roedel is gegaan. Dus daarom zal ik mijn ervaringen hieronder melden en de omschrijving van de eigenaar is aangepast.

Ik ben in de avond op bezoek geweest bij de eigenaar. In het huis waren op dat moment de eigenaren, hun dochtertje en de oudste teef van de familie. De honden reageerden niet op de deurbal maar dat kwam mogelijk omdat het een nieuwe was en ze het geluid nog niet kenden. Eenmaal binnen werd de tussendeur geopend en kwamen er twee nieuwsgierige aussies om de hoek. Geen blaf gehoord en beiden waren volop aan het snuffelen. Ik had lekkere koekjes bij mij en Nick was meteen geinteresseerd. Daarna rustig gaan zitten op de bank en een kopje thee gehad. Nick ging uit zichzelf naar zijn kleed om mij van daaruit te observeren. Toen ik opstond  en een stukje liep om wat te pakken was dat geen probleem. Hij bleef rustig liggen. Daarna een keertje geroepen en weer wat lekkers gegeven. Je zag soms een wat afwachtende houding, maar geen enkel moment zag ik een hond die de leiding over wilde nemen. Eerder een relaxte hond die graag van wat lekkers houdt.

Een week later hadden we afgesproken om te gaan wandelen. Ik had mijn jonge teef van 7 maanden bij me en die daagde Nick meteen uit tot spel waar hij op inging. Mijn teef kan best opdringerig en aandachtvragerig zijn maar hij ging daar heel netjes mee om. Toen kwamen we twee samojeed reuen tegen waarvan er eentje aan de lijn liep. De andere kwam naar ons toe en Nick ging aan de lijn. Hij heeft misschien twee keer laag geblaft en werd toen afgeleid door wat lekkers. Ik zag geen sterk uitval gedrag en hij was met iets lekkers goed af te leiden. De samojeed hield ook redelijk afstand.

Een filmpje van spel met de jonge teef staat op facebook.

Mijn conclusie is dat Nick een hele leuke hond is, goed af te leiden met lekkers en ook goed trainbaar. Een klik met de nieuwe eigenaar is van groot belang. Een cursus volgen om de band tussen hond en baas te versterken is een pre.

Wat zegt de eigenaar over Nick:

Nick is een hele lieve knuffelkont naar bekende mensen. Bij vreemde mensen is hij wat voorzichtig en vreemde kinderen vidnt hij spannend omdat ze heel  druk  kunnen bewegen.
Als ik met hem alleen buiten loop, loopt hij netjes aan de riem. Hij kan reageren naar andere honden aan de riem.  Met honden die hij kent (waar ik regelmatig mee ga wandelen) of als ik bijvoorbeeld met een aussiewandeling mee ga (grote groep honden) gaat het wel goed.
Hij vertoont typisch aussiedrijfgedrag zoals achter fietsers, hardlopers, kinderen die rennen, aangaan. Dit is er goed uit te trainen met voerbeloning omdat hij daar erg gevoelig voor is.
In huis is het een grote schat.

Nick heeft een puppycursus en vervolgcursus gehoorzaamheid gedaan. Ik merk aan hem dat hij wat rustiger is geworden sinds zijn moeder weg is.

Als ik weg ben zit hij gewoon los in de woonkamer. Hij sloopt niks. Met mijn dochter van 3 gaat het ook goed. Die kan eigenlijk alles met hem doen wat ik natuurlijk niet toelaat. Als er vriendjes komen spelen snapt hij de verhouding niet helemaal meer en wil hij mijn dochterje beschermen. daarom gaat hij dan apart zodat de kidneren rustig kunnen spelen.

Hij kan niet met andere huisdieren samen en  ook een gezin met jonge kinderen is geen optie.
Met de juiste aandacht, regels, training en liefde denk ik dat hij een geweldige hond kan zijn/worden.  Ik zoek dus echt mensen voor hem die ervaring hebben met het opvoeden/trainen van honden. Hij heeft echt duidelijke leiding en regels nodig.Hij houdt erg van rennen en gek doen dus een lekkere tuin en mensen die veel met hem op pad gaan is een pre.

Zoals te lezen is, is Nick een echte aussie die typisch drijfgedrag laat zien waarvan de eigenaar ook zegt dat zij daar niet voldoende aan heeft kunnen werken. Nick heeft altijd in een roedel van 3 honden geleefd en veel dingen overgenomen van de andere honden. Alleen zal het waarschijnlijk een hele andere hond zijn en met de juiste begeleiding verwachten we ook dat het wel goed komt. Nu zijn moeder al herplaatst is merk je al ander gedrag. Nick zal binnenkort nog door ons bekeken worden en de bevindingen daaruit zullen op de site geplaatst worden.

Als u denkt dat Nick bij u een goede plek kan gaan krijgen stuur dan een mail met uw gezinssituatie, uw kennis van honden en wat u Nick kunt bieden naar info@aussierescuefund.nl