Activiteiten

 

Voorgenomen activiteiten:

 

Al uitgevoerde activiteiten:

21 juni 2009: Aussiegedragsdag 2009. We hebben het weer ernstig naar onze zin geahd en de foto's laten dat ook zien. Nogmaals willen we Monique, Janine, Erica en Diane hartelijk bedanken voor hun hulp Zonder hen hadden we deze dag niet zo ten uitvoer kunnen brengen. Foto's zijn te vinden onder Http://gedragsdag2009.aussierescuefund.nl

 

 

4 januari 2009: Snertwandeling in Almere. We hebben weer veel plezier gehad afgelopen zondag op de jaarlijkse snertwandeling. We hadden ongeveer 50 deelnemers met hun honden. Het weer was grotendeels droog met later wat lichte regen. Ik denk dat het weer een geslaagde dag is geweest. Door een paar deelnemers zijn er een aantal foto's ingestuurd die te zien zijn op Http://snertwandeling.aussierescuefund.nl Mochten er nog meer foto's gemaakt zijn dan zouden wij het leuk vinden deze ook te plaatsen. Stuur ze dan toe aan info@aussierescuefund.nl

Iedereen heel erg bedankt voor jullie deelname aan onze wandeling. De erwtensoep en chocolademelk met slagroom ging goed op en ik hoop dat de honden nadien hebben mogen genieten van de snack die beschikbaar is gesteld door onze sponsor Monique du Bois van Purina Proplan., Hieronder een paar ingestuurde foto's. De rest staat op de link.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 september 2008: heeft de eerste gedragsdag plaatstgevonden bij Dogcenter te Kerkwijk. We hebben een fantastische dag gehad. Mooi weer en zeer geïnteresseerde mensen. Renate van Roij heeft veel kunnen vertellen over het gedrag van de aussies en daarna tijdens het gedrag in de roedel zijn de mensen weer wat wijzer geworden over hun eigen hond. De clickerworkshop werd ook als erg leuk ervaren, en als laatste waren Sevenne en Rob erg enthousiast over onze zeer actieve deelnemers tijdens de frisbee workshop. Wij willen de trainers Renate en Frans van Roij ( lezing en roedelgedrag), Sevenne Odijk en Rob Beets (Frisbee). Karen Mulders ( Clickerworkshop) en Monique du Bois (gedragsconsulten) heel erg bedanken voor hun belangeloze medewerking aan deze dag. Dan willen we ook graag onze sponsor Proplan (snack voor de deelnemers) en Fly em High (sponsoring Frisbees) van Reint en Yvette heel erg bedanken voor hun sponsoring. Tevens Martin en Esther Brouwer heel erg bedankt dat we van jullie prachtige locatie gebruik mochten maken. Als laatste had deze dag natuurlijk niet plaats kunnen vinden zonder de mensen die op deze dag inschreven. Jullie ook erg bedankt. Enkele reacties kwamen na afloop via de mail:

Beste mensen,
Nogmaals van harte bedankt voor de interessante, leerzame en fijne dag die jullie georganiseerd hadden. Gezien de vragen en opmerkingen die ik zo hier en daar hoorde is er vaak zeer weinig kennis en begrip over gedrag en opvoeding bij de eigenaren, dus wel fijn dat ze zo'n dag bezoeken. Jullie krijgen daar natuurlijk veel mee te maken zodat jullie komen tot het organiseren van zo'n gedragsdag. En dan kregen we ook nog heel mooie certificaten mee!
Veel succes met jullie belangrijke werk.
Riekje Harms.

Dank jullie wel voor de onwijs leuke, leerzame en goed georganiseerde dag afgelopen zaterdag. Ik vond het ochtendprogramma erg leuk, met name het verhaal over kleurentherapie en reiki. Het eerste gedeelte was heel erg goed voor de eigenaren van ons ras. En 's middags genoten van de heerlijk snel lerende aussies.

Groetjes,Karen

Foto's zijn te bekijken op Http://gedragsdag.aussierescuefund.nl

 

12 juli 2008:Tombola tijdens de Kampioensclubmatch van de ASCN.

Op de Kampioensclubmatch van 12 juli 2008 van de Australian Shepherd Club Nederland heeft het A.R.F. een tombola georganiseerd. Na een oproep in het clubblad  en de site hebben diverse mensen hun bijdrage geleverd in de vorm van allerlei leuke spullen voor de verloting. Ook Proplan, een Vriend van het A.R.F., heeft een grote bijdrage geleverd in de vorm van handdoeken, flossen en dekens.

De clubmatch had 155 exposanten die allemaal meededen aan de loterij. De 2 hoofdprijzen, een DVD-speler en een trimtafel, werden voor de eindkeuring getrokken.

In totaal hebben we voor € 390,- aan loten verkocht. Daarnaast waren er mensen die spontaan een bijdrage in de collectebus deden of kochten ze stickers. Dit leverde het A.R.F. nog eens € 65,- op. In bracht deze dag totaal dus € 455,- op. Wij danken een ieder die zijn bijdrage heeft geleverd.

 

Zaterdag 22 december 2007: Heeft onze eerste activiteit plaatsgevonden. Dit was een snertwandeling gehouden in Almere. We hadden ongeveer 50 aussies die meeliepen. De jonge honden gingen eerder terug en hun baasjes konden toen al genieten van een lekkere kop snert. De rest liep  nog een langere route en kon daarna van de snert en warme chocolademelk genieten. het weer was koud, zonnig en de rijp zat aan de bomen waardoor er een prachtig winters landschap ontstond. Op deze wandeling zijn we begeleid door Ron Baltus een bekende hondenfotograaf en gedragstherapeut Nicky Gootjes van het hondenblad "Hondeleven". In mei 2008 zal er een verslag van de wandeling in het blad komen te staan. De foto's van Ron Baltus zijn te bekijken en bestellen tegen geringe kosten via zijn site http://www.ronbaltus.nl/Wandelingen/Aussies_22122007/index.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij, als bestuur van het ARF hebben genoten van de wandeling de mensen en de honden en zullen zeker proberen om volgend jaar weer een snertwandeling te organiseren. Dank jullie wel  voor het komen.

Bestuur van het ARF, Olaf, Maria en Birgit.